Face Masks 101 – Cum alegem masca potrivită tenului nostru?

Ah…măștile…Nu există nimic mai relaxant după o zi aglomerată decât o mască revigorantă, care să-ți șteargă grijile și câțiva ani de pe ten. Dar, desigur există un dar, cum facem diferența între ele și cum le alegem corect? Hai să vedem!

Sheet Masks – Masca tip şerveţel

⁠Potrivite pentru toate tipurile de piele, în funcție de formula măștii. Ingredientele sunt diverse  de la acid hialuronic, alge, vitamina C la enzime din fructe sau legume.  Sunt ca un mix de superalimente pentru tenul tău.Parcă ți s-a făcut chef de un ginger shot, nu-i așa?

Măștile tip șervețel acționează ca un serum, fiind bogate în antioxidanți și vitamine. O greșeală des întâlnită este să o speli de pe față! Ce trebuie să reții este că nu necesită clătire.

Derm Tip: Aplică o cremă hidratantă după folosire, pentru a sigila toate bunătățile în piele

 

Clay Masks – Măşti cu argilă

⁠Sunt recomandate de obicei pentru pielea mixtă / grasă. Infuzate cu ingrediente antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare, acest tip de măști hidratează și calmează erupțiile, coșurile și pielea predispusă la acnee.⁠

⁠După cum știți deja, ador masca purificatoare AXIS cu Mugwort, pentru că este blândă, dar foarte eficientă pentru pacienții cu acnee și ten sensibil. Reduce excesul de sebum, punctele negre și hiperpigmentarea postinflamatorie.⁠ Ce îți poți dori mai mult?

Derm Tip: Poate fi folosită și împreună cu alte tratamente anti-acneice, fără a fi iritantă. 2-3 aplicații pe săptămâna sunt suficiente pentru a vedea rezultate!

 

Gel Masks – Măştile gel

⁠Piele uscată / sensibilă? Ei bine, măștile gel sunt pentru tine. Nu se vor usca pe față, oferindu-ți efectul calmant, răcoritor și liniștitor pe care îl cauți. ⁠

După ce am folosit masca gel AXIS New Skin Resolution, am observat că pielea mea este vizibil mai strălucitoare, luminoasă, cu o textură și culoare uniformă. Calmează iritația, roșeața și usturimile, datorită procentului ridicat de ceramide, cica și vitamina B5, în timp ce niacinamida 2% acționează asupra hiperpigmentării încăpățânate și a petelor brune.

⁠O cantitate mică acoperă o suprafață foarte mare, așa că te va ține MULT!

Derm Tip: Aplică o cremă hidratantă după folosire și renunță la acizi. Oferă-i pielii tale un moment total de liniște și răsfăț!

 

Concluzie

Îmi este foarte greu să aleg o mască preferată. Depinde foarte mult de aspectul și nevoile pielii mele. Îmi place să folosesc 2 produse săptămânal, în zile diferite, pentru beneficii maxime. Păstreaza o rutină simplă și eficientă în rest!

With love,

Your dermatologist