Acneea și Depresia – există vreo conexiune?

Studiile au demonstrat o strânsă legătură între acnee și anxietate sau depresie. Cu cât acneea durează mai mult, este mai severă și greu de tratat, cu atât calitatea vieții pacientului scade.

Pentru multe persoane cu acnee, boala pielii nu afectează numai aspectul fizic ci și sănătatea emoțională. Numeroase cercetări medicale au demonstrat faptul că persoanele cu acnee pot dezvolta:

  • Depresie
  • Anxietate
  • Stimă de sine scazută
  • Sentimentul de a fi singur

90% dintre persoanele cu acnee spun că pielea lor îi face să se simtă neatractive, jenate și lipsite de încredere. Aceste sentimente pot determina scăderea productivității, participarea la cursuri, înstrăinarea de la activități sociale și sportive, dificultăți în obținerea unui loc de muncă și multe altele.

Pentru adolescenți este la fel de greu. Pot apărea agresiuni sau „bullying” din partea celorlalți colegi. Această agresiune verbală poate provoca scăderea stimei de sine și îi poate face să se simtă supărați și inconfortabil în pielea lor. Astfel, există riscul să se interiorizeze foarte mult, să evite activitățile extrașcolare și să-și facă puțini prieteni. De aceea este foarte important ca părinții să fie atenți la aceste semne, să nu o considere doar “o etapă” și să ia măsuri din timp.

Ce poți face?

👉🏻 Mindset pozitiv care să-ți distragă atenția de la acnee. Deși este greu, trebuie să te concentrezi pe altceva care îți face plăcere și ține de aspectul fizic. Bluza preferată, parfumul sau un hairstyling care îți place contribuie la starea ta generală de bine.

👉🏻Tratează-te din timp! Este cel mai important lucru pentru a evita cicatricile postacneice. Discută cu medicul tău dermatolog toate opțiunile de tratament.

👉🏻Nu încerca mai multe tratamente din diverse părți, prieteni, reviste sau social media. Riști să anulezi efectul tratamentului prescris și să faci mai mult rău decât bine. Bugetul este de asemenea important și ar fi păcat să-l irosești pe produse inutile.

👉🏻Ai răbdare! Este cel mai simplu, eficient și adesea uitat sfat. Tratamentele pentru acnee dau rezultate dupa cel putin 8-12 săptămâni. Nu schimba medicația, dermatologul sau produsele de îngrijire înainte de această perioadă. O vei lua mereu de la început și te va frustra!

Derm Tip: Oricât nu ne place, tratamentul pentru acnee este și pe încercate, mai ales când vine vorba despre creme! De aceea, acolo unde se poate, încearcă varianta mini sau trave size a produselor de îngrijire. În acest mod vezi ce poți tolera mai bine fără să plătești extra. Tocmai din acest motiv îmi place așa de mult  MY AXIS-Y SELF CARE SET!

Ce este MY AXIS-Y SELF CARE SET?

Un kit de testare de 30 de zile tip travel size, care completează tratamentul pe bază de prescripție medicală și pune bazele unei îngrijiri corecte a pielii cu tendință acneică pe termen lung. Conține produse de skincare special create pentru tenul gras, acneic, dar în același timp sensibil.  Îți poți crea cu ușurință o rutină de zi și seară.

Vrei să afli mai multe despre produsele noastre sau să-ți construim o rutină personalizată de îngrijire? Scrie-ne un mesaj sau contactează cabinetul nostru virtual in secțiunea “Chat” pentru o consultație online.

With love,
Your dermatologist ❤️