Scrunchies de mătase. Ce sunt şi de ce îi folosim?

„Scrunchie” este termenul internațional pentru clasicele prinzătoare/elastice de păr. Da, am aflat acest termen de curând de la fiica mea și de la pacienții mei mai tineri și mai puși la curent cu noutățile de pe social media. Îmi place când dezbat cu fiica mea noutățile din dermatologie și beauty, “pro’s & con’s”, iar acest segment de îngrijire a părului nu face excepție.

Cei mai mulți dintre pacienți se plâng de căderea părului, friabilitatea vârfurilor, de scalpul uscat și iritat. Practic părul își pierde din strălucire și vitalitate devenind tern și greu de aranjat.

Este normal să pierdem în jur de 100-150 de fire de păr pe zi. Ce trece de această valoare poate semnifica mai multe patologii din sfera dermatologică și nu numai printre cele mai cunoscute fiind telogen effluvium și alopecia areată.

Ce este telogen effluvium?

Telogen effluvium este căderea părului la câteva luni post evenimente stresante din viața noastră, post partum, semn de malnutriție și consum insuficient de fructe și legume, dereglări ale glandei tiroide.

Însă un alt factor decisiv și adesea uitat sau prea puțin cunoscut este folosirea clasicelor elastice de păr în așa numita „ponny tail” care duce la ruperea firului de păr și la deteriorarea lui progresivă.

Astfel, după lungi cercetări și articole citite am ajuns la concluzia că da, contează și măsurile generale de îngrijire și pentru a avea un păr sănătos trebuie să eliminăm tot ce este prea agresiv cu el: de la periile foarte dure, abrazive la elasticele mult prea strânse.

Cu ce este diferit un „scrunchie” din mătase?

Mătasea este una din țesăturile naturale cele mai fine și potrivite pentru a proteja părul nostru. De ce? Pentru că reduce fricțiunea și tensiunea specifică elasticelor clasice. Astfel, poate fi folosit pe părul fin, uscat și subțire fără a produce daune suplimentare și fără clasicele dureri de scalp.

Așa că, am decis să creăm un scrunchie înalt calitativ și am optat pentru fibrele de mătase mullbery, rezistent, dar care să nu uite un aspect la fel de important: să fie „fashionable” și să-l porți cu plăcere de fiecare dată când te decizi să optezi pentru un look cu părul prins.

Dacă îți dorești un „scrunchie” de mătase click aici!

With love,
Your dermatologist