Cum să obţii totul de la somnul tău de frumuseţe

Când vine vorba despre secretele unei pieli luminoase și sănătoase care să pară mereu odihnită, numeroase „tips&tricks” ne sunt disponibile. Însă ceea ce cred cu tărie este că aceste remedii rapide sunt o metodă de a păcăli pe moment organismul nostru și sunt utile în situații limită și pe termen scurt.

Așa că astăzi m-am gândit să abordăm o temă foarte importantă în rutina noastră de îngrijire zilnică: somnul de frumusețe sau faimosul „beauty sleep” care este atât de promovat în Statele Unite. Pe bună dreptate!

Cu ce începem?

  1. Creaza-ti un mediu in care sa te simti confortabil si relaxata

Multe din lucrurile mărunte pe care le faci înainte să adormi contribuie la un somn odihnitor. Aprinde o lumânare parfumată, pune-ți uleiul esențial preferat într-un dispozitiv de aromaterpaie, investește într-o saltea de calitate sau practică exerciții de respirație. Știu, sunt greu de învățat și poate deveni frustrant, dar odată stăpânită tehnica de „deep breathing” te vei simți ca pe un norișor în fiecare noapte.

Tips: încearcă să folosești un umidificator care are și opțiunea de  aromaterapie. Pe lângă faptul că te vei simți excelent, va combate uscăciunea și deshidratarea pielii tale pe timpul nopții. În plus, are beneficii demonstrate pentru cei care suferă de astm și boli respiratorii.

  1. Renunță la mâncarea sărată și snacks-uri seară

Mâncarea sărată, junk food-ul și tot ce iți place în general să ronțăi din comerț au un efectiv negativ asupra sănătății tale în general, dar și asupra pielii. Vei reține apa pe timpul nopții și te vei trezi dimineața umflată („puffy”) și lipsită de energie.

  1. Păstrează o temperatură optimă de somn

După părerea mea este unul din cele mai importante lucruri pentru a intra în așa numitul mod de recuperare nocturnă. Științific s-a demonstrat că o temperatură optimă în dormitor este între 19-20 grade Celsius.  Prea frig te gândești? Nu. Corpul uman își scade în mod natural temperatura peste noapte, iar dacă tu îi vei asigura toate condițiile pentru ca el să nu lucreze suplimentar la asta își va redirecționa toată energia spre a repara și rejuvena celulele din organism.

  1. Folosește o față de pernă din mătase

Cred că este unul din cele mai vechi trucuri de frumusețe și cel mai bine păstrat secret printre iubitoarele de skincare profesioniste. Mătasea este țesătura naturală cea mai fină și blândă cu tenul și părul nostru cu multiple beneficii.

Anti-ageing? Anti ridurilor de somn? Împiedică deteriorarea și ruperea părului?

Da, da și da.

Testele de laborator au demonstrat o absorbție cu până la 40% mai mică a cremelor faciale comparativ cu o pernă din bumbac. Știi senzația aceea când tocmai ai terminat ritualul tău de îngrijire, pui capul pe pernă și simți cum tot produsul parcă este absorbit ca un burete? Și după ce ne-am chinuit să facem un ritual ca la carte parcă nu am vrea așa ceva.

Așternuturile din mătase reduc fricțiunea și mențin hidratarea pielii. Astfel, dimineața nu vei mai observa acele urme inestetice de pernă sau riduri de somn cum le numim noi. În timp, prin frecare constantă, acestea se transformă în riduri permanente, devenind din ce în ce mai adânci.

Tips: dacă ai tenul sensibil, deshidratat, predispus la iritații și roșeață, o față de pernă din mătase va contribui la ameliorarea acestor probleme.

 Părul tău se va bucura și el de beneficiile unei perne din mătase. Vei observa că nu se va mai încurca la fel de des, va rămâne hidratat, vârfurile se vor deteriora și rupe mai greu, iar coafura va rezista mai mult.

Atenție! Trebuie să ai grijă la tipul de mătase folosită, densitatea fibrelor și eventuale amestecuri cu alte materiale.

Investește într-un produs din mătase mulberry, de calitate superioară cu o densitate și grosime a fibrelor de cel puțin 22 de mm. Te vei bucura de ea mult timp!

Dacă vrei să vezi selecția noastră de fețe de pernă din mătase click aici!

  1. Stabilește-ți o rutină de seară și ține-te de ea!

Antrenează-ți corpul și oferăi un program de seară bine stabilit. Îți va intra în reflex și cu timpul va fi din ce în ce mai ușor de urmat.

Oricât de obosită ai fi nu te culca fără să te demachiezi și să aplici o cremă hidratantă. Încearcă să adormi mereu la aceeași oră, citește o carte sau o revistă și cel mai important închide orice dispozitiv electronic (TV, telefon, tabletă) cu cel puțin o oră înainte de culcare. Lumina albastră degajată de aceste dispozitive influențează semnificativ calitatea somnului.

Ți s-a făcut chef de o baie fierbinte sau pur și simplu să lenevești în pat cu o carte bună? Atunci e timpul să te relaxezi și să ai parte de cel mai odihnitor „beauty sleep” de până acum.

With love,
Your dermatologist